Βρείτε μας στο facebook
  • ΔΡΑΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ!

    Πρόγραμμα κοινωνικοποίησης μέσω τεχνικών Δραματοθεραπείας! Σας περιμένουμε Κάθε Σάββατο στο χώρο μας! Επικοινωνήστε στο 2109629870 για να ενημερωθείτε και να κλείσετε ένα ραντεβού γνωριμίας.!

    Περισσότερα

Πρόγραμμα πρωινής δομής
Κέντρο Λογοθεραπείας - Εργοθεραπείας Ενσυναίσθηση στο Ελληνικό - Γλυφάδα

Φτιάξαμε για τα παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού και Γλωσσική καθυστέρηση, ένα πρωτοποριακό πρωινό πρόγραμμα για τα ελληνικά δεδομένα!

Για πρώτη φορά ο γονιός εμπλέκεται άμεσα στην εκπαίδευση του παιδιού του με τη φυσική του παρουσία στην αίθουσα 1-2 φορές την εβδομάδα. Οι γονείς (ένας ή και οι δύο) μαζί με τα παιδιά φτιάχνουν ομάδες και σε έναν χώρο με πλούσιο υλικό, καθοδηγούνται από ειδικούς σε διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες που αποσκοπούν

  • στη γνωστική, γλωσσική και επικοινωνιακή τους ανάπτυξη,
  • στην ανάπτυξη κινητικών δεξιοτήτων,
  • στην ανάπτυξη του παιχνιδιού
  • στην ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων,
  • στη διαχείριση ανεπιθύμητων συμπεριφορών.

Το Θεραπευτικό πρόγραμμα της Πρωινής Δομής πλαισιώνεται από Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Ειδικούς Παιδαγωγούς και Ψυχολόγους. Γίνεται παρακολούθηση και παρέμβαση από παιδοψυχίατρο 1 φορά την εβδομάδα και μηνιαία ενημέρωση των γονέων για το πρόγραμμα και τους στόχους παρέμβασης!

Σε ποιες οικογένειες απευθύνεται:
Το πρωϊνό πρόγραμμα της Ενσυναίσθησης είναι ιδανικό για παιδιά 2- 7 ετών που δεν έχουν ενταχθεί ακόμα σε σχολικό πλαίσιο.

Υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης του προγράμματος από τον έναν ή και από τους δυο γονείς 1-2 φορές την εβδομάδα, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των γονέων μετά από συνεννόηση με την θεραπευτική ομάδα.

Η λειτουργία του Πρωινού:
Το τμήμα λειτουργεί καθημερινά 09:00 - 13:00. Οι μέρες και οι ώρες είναι σταθερές για όλα τα μέλη της ομάδας. Τις ημέρες που έχουν καθοριστεί οι γονείς μαζί με τα παιδιά παίζουν και ασχολούνται με διαφορετικές δραστηριότητες ή φτιάχνουν μικρές ομάδες αλληλεπίδρασης, ανάλογα με τους στόχους και το εξατομικευμένο πρόγραμμα που έχουμε αποφασίσει για το κάθε παιδί. Ο ειδικός καθοδηγεί και εκπαιδεύει τους γονείς καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος . Δίνει παραδείγματα, αλλά κυρίως δείχνει στο γονιό πώς ο ίδιος μπορεί να τα καταφέρει να επιτύχει το στόχο του και να περάσει όμορφα με το παιδί του μαθαίνοντας επιθυμητές συμπεριφορές και δεξιότητες παίζοντας!

Γιατί να το επιλέξω:
Εμείς στην Ενσυναίσθηση, γνωρίζουμε πολύ καλά την αγωνία του γονιού να μάθει να χειρίζεται σωστά τις ανεπιθύμητες συμπεριφορές του παιδιού του αλλά και να μπορεί να επικοινωνεί καλύτερα μαζί του για την κάλυψη των αναγκών του στην καθημερινότητα. Το Πρωτοποριακό πρόγραμμα ενεργής συμμετοχής του γονέα στη θεραπεία του παιδιού λειτουργεί στο χώρο μας από το Σεπτέμβριο του 2011 στα ατομικά θεραπευτικά προγράμματα και έχει αποδειχθεί πολύ σημαντική στην εξέλιξη και την πρόοδο των παιδιών μας. Τώρα, πάμε ακόμα ένα βήμα μπροστά και βάζουμε τον γονιό μέσα στην αίθουσα να γίνει και ο ίδιος θεραπευτής του παιδιού του και στο πρωινό πρόγραμμα!

Ελάτε να γνωριστούμε και να συζητήσουμε από κοντά τα προτερήματα του συγκεκριμένου προγράμματος για την ορθότερη ανάπτυξη του παιδιού σας αλλά και της μεταξύ σας σχέσης!