Βρείτε μας στο facebook
  • ΔΡΑΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ!

    Πρόγραμμα κοινωνικοποίησης μέσω τεχνικών Δραματοθεραπείας! Σας περιμένουμε Κάθε Σάββατο στο χώρο μας! Επικοινωνήστε στο 2109629870 για να ενημερωθείτε και να κλείσετε ένα ραντεβού γνωριμίας.!

    Περισσότερα

Δραματοθεραπεία
Κέντρο Λογοθεραπείας - Εργοθεραπείας Ενσυναίσθηση
στο Ελληνικό - Γλυφάδα

Οι ομάδες κοινωνικοποίησης μέσω τεχνικών Δραματοθεραπείας βοηθάνε το παιδί να εκφράσει και να κατανοήσει τα προσωπικά του βιώματα και ν’ ανακαλύψει το δυναμικό του. Μέσα από την αποδοχή, τον σεβασμό και τα όρια που προσφέρει η ομάδα, δημιουργείται ένα ασφαλές πλαίσιο που δίνει την δυνατότητα στο παιδί να εκφραστεί , να επικοινωνήσει και να δοκιμάσει νέους τρόπους αλληλεπίδρασης.

Οι ομάδες αυτές διαμορφώνονται σύμφωνα με την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη και τις ανάγκες του κάθε παιδιού.

Οι ομάδες περιλαμβάνουν τεχνικές δραματοθεραπείας. Η δραματοθεραπεία είναι μια ψυχοθεραπευτική προσέγγιση που ανήκει στην κατηγορία των θεραπειών μέσα από την τέχνη.

Οι τεχνικές οι οποίες χρησιμοποιούνται είναι:

  • Το παιχνίδι, ως φυσικό μέσο έκφρασης του παιδιού που διευκολύνει την ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της φαντασίας του. Επίσης συμβάλλει στην συναισθηματική, σωματική και γνωσιακή ανάπτυξή του
  • Η ζωγραφική
  • Η κίνηση
  • Το παίξιμο ρόλων
  • Η δημιουργία ιστοριών

Μέσα απ’ αυτή την διαδικασία που σέβεται την ατομικότητα, την διαφορετικότητα και τους προσωπικούς ρυθμούς του καθενός, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία, μέσα από δημιουργικούς τρόπους ,να έρθουν σ’ επαφή με τον εαυτό τους και τους άλλους αναπτύσσοντας τις κοινωνικές τους δεξιότητες.

Οι συναντήσεις της ομάδας θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο στο χώρο μας. Οι ώρες καθορίζονται ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες του κάθε παιδιού.

Η συμμετοχή είναι μηνιαία και σταθερή και ανέρχεται στα 75 ευρώ ανά μαθητή για κάθε μία ομάδα.